TCDD, Demiryolu ve Hafif Raylı Sistem Haberleri

Hangi Personel TCDD Taşımacılık A.Ş'ye Geçecek?

TCDD TAŞIMACILIK A.Ş

TCDD yeniden yapılanma komisyonu TCDD'deki işçi ve memur sendikaları temsilcileri ile bir toplantı gerçekleştirdi. Yapılan toplantıda mevcut TCDD personelinin yeniden yapılanma sürecinden nasıl etkileneceği konusunda kısa açıklamalarda bulunuldu.

Toplantıya Ulaştırma Memur-Sen, Demiryol-İş, Türk Ulaşım Sen ve Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) katıldı. Yapılan bilgilendirme toplantısında TCDD Yeniden Yapılanma Komisyonu tarafından yapılan açıklamalar şöyle;
 
1- TCDD Taşımacılık A.Ş. yönetim kurulu atanmış ve Anonim Şirket tescil aşamasındadır.
 
2- Cer, Yolcu ve Yük işyerlerinde çalışan personelin tamamının TCDD Taşımacılık A.Ş.’ye geçişi sağlanacaktır.
 
3- Öncelikle TCDD Taşımacılık A.Ş. ve TCDD Altyapı A.Ş.’nin bürokratları atanacaktır. Bu atamalar sonrası personelle görüşülerek öncelikle gönüllü olarak Taşımacılık A.Ş.’ye geçmek isteyen personel geçirilecektir. Taşımacılık A.Ş.’nin ihtiyaç duyduğu yeterli kadro sayısına ulaşılamaması halinde kura çekimi Goldenbahis yoluyla belirlenecek personelin geçişi sağlanacaktır.
 
4- Tren Şefi ve Kondoktörlerden gönüllü olarak geçmek isteyenler TCDD Taşımacılık A.Ş.’ye geçecektir. Diğerleri TCDD Altyapı A.Ş. de kalacaktır.
 
5-Tren odacılarının tamamı TCDD Altyapı A.Ş. de kalacaktır.
 
6-Gişe Memurlarından fiili olarak bilet satış işinde çalışanlar TCDD Taşımacılık A.Ş.’ye geçecektir. Diğer Gişe Memurları TCDD Altyapı A.Ş. de kalacaktır.
 
7-Tren Teşkil Memurlarının bir bölümü Taşımacılık A.Ş.’ye geçecektir.
 
8-Makinistlerin tamamı TCDD Taşımacılık A.Ş’ ye geçecek ve daha sonra birimleri belirlenecektir.
 
 
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.