TCDD, Demiryolu ve Hafif Raylı Sistem Haberleri

TCDD Taşımacılık'ın Müdahillik Talebi Reddedildi

TCDD TAŞIMACILIK A.Ş

Tekirdağ'ın Çorlu İlçesinde meydana gelen ve 25 kişinin öldüğü 328 kişinin yaralandığı tren kazası davasında TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlüğü'nün müdahillik talebi reddedildi.

Tekirdağ'ın Çorlu İlçesinde 8 Temmuz 2018 tarihinde meydana gelen 25 kişinin öldüğü ve 328 kişinin yaralandığı tren kazasının Halk Eğitim Merkezi salonunda görülen duruşmasında TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlüğü'nün müdahillik talebi reddedildi. Mahkeme heyeti yeni bir bilirkişi heyeti oluşturulması kararı verdi.

Duruşmada sanık olarak yargılanan 4 TCDD çalışanı suçlamaları kabul etmezken ,mahkeme heyeti 3 TCDD çalışanının tanık olarak dinlenmesine, sanıklardan Turgut Kurt'un yeniden adli kontrol şartı altına alınmasına, sanık Çetin Yıldırım ve Özkan Polat hakkındaki adli kontrol kararının devamına ve Celalettin Çabuk hakkındaki adli kontrolün kaldırılması kararı verdi.

Mahkeme heyeti, yeni bilirkişi oluşturulması için farklı üniversitelerden, bilirkişi vasfına sahip öğretim üyelerinin isim listelerini istedi.

Davanın bir sonraki duruşması 10 Aralık 2019 tarihine ertelendi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.