TCDD, Demiryolu ve Hafif Raylı Sistem Haberleri

24 Özel Yolcu YHT İle Eskişehir'e Uğurlandı

TCDD

"Çocukları Dinleyelim Hayatlarını Değiştirelim Projesi" kapsamında çocuk ve yetişkinlerden oluşan 24 özel yolcuyu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı M. Cahit Turhan ve TCDD Genel Müdür Yardımcısı İsmail Çağlar Yüksek Hızlı Tren ile Eskişehir'e uğurladı.

"Çocukları Dinleyelim Hayatlarını Değiştirelim Projesi" kapsamında çocuk ve yetişkinlerden oluşan 24 özel yolcuyu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı M. Cahit Turhan, TCDD Genel Müdür Yardımcısı İsmail Çağlar ile projenin paydaşlarından Ankara Üniversitesi Rektörü Erkan İbiş ve projeye destek veren diğer kuruluşların temsilcileri, 16 Ekim 2019 tarihinde YHT ile Eskişehir'e uğurladılar.

"Engellilere yönelik projelerimiz hiç bitmeyecek.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı M. Cahit Turhan, uğurlama öncesinde yaptığı açıklamada, Türkiye'de tüm ulaşım sistemlerinden engelli vatandaşların faydalanması için gerekli her türlü tedbiri aldıklarını, bunlarla ilgili düzenlemeler ve yatırımlar yaptıklarını söyledi.

Engellilerin toplum içinde yer almaları için ulaşım araçlarında teknik donanımları hayata geçirdiklerini dile getiren Bakan Turhan, bu kişilere yönelik teşvik edici indirimleri de yaptıklarını bildirdi.

Bakan Turhan, engellilerin toplumun parçası olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Onlar içimizdeler. Engellilerle beraber yaşamayı, onlardan faydalanmayı ve birlikte olmayı bizim bir hayat biçimi olarak kabul etmemiz gerektiğini, bu konuda hükümet ve bakanlık olarak her türlü desteği verdiğimizi belirtmek isterim. Türkiye diğer ülkelere göre bu konuda iyi noktada. Engellilere yönelik yapılan projeler hiç bitmeyecek, hayat devam ettikçe sürecek. Biz engelli vatandaşlarımızı hiçbir zaman yalnız bırakmayacağız ve onların elinden tutmaya devam edeceğiz."

Bakan Turhan özel yolcularımıza, seyahatlerinden önce hediyelerini verdi. Turhan, ayrıca projeye katkı sağlayan başta TCDD olmak üzere, Ankara Üniversitesi, Halkbank ile diğer kurum ve kuruluşlarının temsilcilerine, projeye verdikleri destek ve katılımlarından dolayı teşekkür belgesi takdim etti.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.