TCDD, Demiryolu ve Hafif Raylı Sistem Haberleri

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Projesi’nde Son Durum

TCDD

Ankara-Sivas arasında yapım çalışmaları devam eden yüksek hızlı tren projesinde son durum ne? Hızlı tren hattında incelemelerde bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Enver İskurt ve TCDD Genel Müdürü Ali İhsan Uygun Ankara-Sivas YHT hattında incelemelerde bulundu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Enver İskurt ve TCDD Genel Müdürü Ali İhsan Uygun 23 Nisan 2018 Salı günü, yapım çalışmaları devam eden Ankara-Sivas YHT Hattında incelemelerde bulundu.

Elmadağ’da bulunan şantiyede projenin ilerleyişi hakkında birifing alarak incelemelerine, başlayan İskurt ve Uygun, Kayaş-Yerköy kesiminde inşa edilen ve önemli kısımları tamamlanmış olan viyadükleri de inceleyerek, yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı.

Özel tasarım ve yapım tekniği gerektiren, tek seferde 90 m. açıklık geçilerek imal edilen ve yapımında Hareketli Kalıp Sistemi (MSS) uygulanan viyadükler, dünyada ve ülkemizde ilk olma özelliğini taşıyor.

Anadolu’nun en çetin coğrafyasında yürütülen 393 km uzunluğundaki Ankara-Sivas YHT projesinin 66 kilometresi 49 adet tünelden, 28 kilometresi de 52 adet viyadükten oluşuyor.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.