TCDD, Demiryolu ve Hafif Raylı Sistem Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan TCDD Projelerini Açıkladı

TCDD

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 03 Ağustos 2018 tarihinde Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen 100 Günlük İcraat Programında TCDD’ye ait 8 adet projeden 5 adedini bizzat kendisi açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen 100 Günlük İcraat Programında TCDD’ye ait 8 adet projeden 5 adedini bizzat kendisi açıkladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı projeleri kapsamında TCDD projelerine de yer veren Erdoğan konuşmasında, “Ülkemizde hiç olmayan hızlı tren hatlarını inşa ettik. Bunlardan 1.213 km’sini hizmete sunduk. Demiryollarımızın büyük bir bölümünü adeta sıfırdan inşa etmişcesine yeniledik.” dedi. 

Erdoğan “Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Demiryolunun 120 km’lik bölümünde hat serimini tamamlıyoruz. Halkalı-Kapıkule Hızlı Demiryolunun ihalesini yapıyoruz. Konya Yüksek Hızlı Tren Garı’nı hizmete sunuyoruz. Vangölü için inşa edilen İdris-i Bitlisi Feribotu sefere başlıyor. Mersin ve Konya’da 2 milyon 596 bin ton kapasiteye sahip iki lojistik merkezini faaliyete geçiriyoruz.” diye konuştu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.