TCDD, Demiryolu ve Hafif Raylı Sistem Haberleri

TCDD'den Afyonkarahisar'a İlaçlama Uyarısı

TCDD

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD), Afyonkarahisar il sınırları içindeki demiryolu hat ve istasyonlarında 2-5 Mayıs tarihleri arasında otla mücadele kapsamında yapılacak ilaçlama nedeniyle vatandaşları uyardı.

TRENHABER.COM

TCDD Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Afyonkarahisar il sınırları içinde bulunan demiryolu hatlarında otla mücadele kapsamında ilaçlama yapılmasına başlandığını duyurdu.

Yapılan açıklamada, ilaçlama çalışmalarının 5 Mayıs’a  kadar süreceği belirtilerek, “İnsan ve hayvan sağlığı açısından tehlike oluşturan ilaçlama nedeniyle, belirtilen demiryolu hat kesimleri ile istasyon çevresinde vatandaşların Pasgol dikkatli olmaları gerekmektedir” denildi. Açıklamada, dünden itibaren Afyonkarahisar-Karakuyu arası demiryolu hattında ve Ekinova İstasyon sahasında başlatılan otla mücadele ilaçlamalarının bugün İzmir (Basmane)-Afyonkarahisar hattındaki Dumlupınar, Yıldırımkemal ve Balmahmut İstasyon sahalarında, 5 Mayıs’ta da Aliçetinkaya Gar ve Afyonşehir İstasyon sahalarında sürdürüleceği vurgulandı.

TCDD’nin açıklaması şöyle: “Mücadelede kullanılan ilaçlar, insan ve hayvan sağlığını etkileyici özellik taşıdığından demiryolu güzergahı ve 10 metre yakınındaki arazilerde ilaçlama tarihlerinden 10 gün sonrasına kadar vatandaşların dikkatli olmaları, belirtilen yerlerde hayvanlarım otlatmamaları, ot hasadı yapmamaları önemle duyurulur.”

TCDD'NİN İLAÇLAMA PROGRAMI İSE ŞÖYLE

02.05.2017 Afyon-Karakuyu arası demiryolu hattı (güzargahı) ve bu hat kesimindeki Ekinova İstasyon sahası

03.05.2017 İzmir (Basmane)-Afyon hattındaki Dumlupınar, Yıldırımkemal ve Balmahmut İstasyon sahaları

05.05.2017 Aliçetinkaya Gar ve Afyonşehir İstasyon sahaları

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.