TCDD, Demiryolu ve Hafif Raylı Sistem Haberleri

TCDD Genel Müdürü Uygun Elmadağ Hızlı Tren Şantiyesinde

TCDD

TCDD Genel Müdürü Ali İhsan Uygun, Ankara-Sivas YHT projesi kapsamında yapılan çalışmaları incelemek için Ankara Elmadağ'daki Doğuş İnşaat şantiye alanına gitti.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolaarı (TCDD) Genel Müdürü Ali İhsan Uygun yapım çalışmaları devam etmekte olan Ankara Sivas Yüksek Hızlı Demiryolu projesi çalışmalarını yerinde incelemek üzere Ankara'nın Elmadağ ilçesinde bulunan Doğuş İnşaat şantiyesini ziyaret etti. 

Yüksek Hızlı Tren şantiyesinde TCDD Genel Müdürü Ali İhsan Uygun, Doğuş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü AKAN, Doğuş İnşaat Genel Müdürü ve Genel Müdür Yardımcısı ile Demiryolu Yapım Daire Başkanı ve personelinin katılımı ile projenin son durumu hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Ankara ile Sivas arasında inşaa edilen yüksek hızlı demiryolu hattının uzunuluğunun 404 kilometre olup, hat üzerinde 66 kilometre uzunluğunda 46 tünel, 27,5 kilometre uzunluğunda 53 viyadük, 611 köprü ve menfez, 217 alt ve üst geçit olmak üzere toplamda 930 adet sanat yapısı bulunuyor.

ANKARA SİVAS HIZLI TREN DURAKLARI

Yüksek hızlı tren seferlerinin başlamasının ardından Ankara-Sivas arası seyahat süresinin 2 saat olacak. Ankara'dan hareket eden Yüksek Hızlı Tren Elmadağ, Kırıkkale, Yerköy, Yozgat, Sorgun, Akdağmadeni, Yıldızeli’nden sonra Sivas’a ulaşacak

2019 yılı sonunda test sürüşlerinin başlayacağı hızlı tren hattı, test sürüşlerinin ardından etap etap açılacak.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.