TCDD, Demiryolu ve Hafif Raylı Sistem Haberleri

TCDD’den Demiryollarında İlaçlama Uyarısı

TCDD

TCDD Genel Müdürlüğü, Mersin-Adana-Osmaniye-Hatay il sınırları içindeki demiryolu hat ve istasyonlarında 20-24 Mayıs 2019 tarihleri arasında otla mücadele kapsamında ilaçlama yapılacağını bildirdi.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü, Mersin-Adana-Osmaniye-Hatay il sınırları içindeki demiryolu hat ve istasyonlarında 20-24 Mayıs 2019 tarihleri arasında otla mücadele kapsamında ilaçlama yapılacağını bildirdi.

İnsan ve hayvan sağlığı açısından tehlike oluşturan ilaçlama nedeniyle, belirtilen demiryolu hat kesimleri ile istasyonların çevresinde vatandaşların dikkatli olmaları gerekmektedir.

Mersin-Adana-Osmaniye-Hatay il sınırları içindeki demiryolu hat ve istasyonlarında 20-24 Mayıs 2019 tarihleri arasında otla mücadele kapsamında ilaçlama yapılacaktır.

Mücadelede kullanılan ilaçlar, insan ve hayvan sağlığını etkileyici özellik taşıdığından; Demiryolu güzergâhı ve yakınındaki arazilerde ilaçlama tarihlerinden itibaren on gün boyunca vatandaşların ilaçlama yapılan sahaya yaklaşmamaları ve dikkatli olmaları, belirtilen yerlerde hayvanlarını otlatmamaları, ot hasadı yapmamaları önemle duyurulur.

İlaçlama Programı:
20-21 Mayıs 2019 tarihlerinde Mersin ve Adana il sınırları içerisindeki Mersin ve Adana İstasyonları arası demiryolu hattı ve istasyon sahaları.

22-24 Mayıs 2019 tarihlerinde Adana, Osmaniye ve Hatay il sınırları içerisindeki Adana, Toprakkale ve İskenderun İstasyonları arası demiryolu hattı ve istasyon sahaları.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.