TCDD, Demiryolu ve Hafif Raylı Sistem Haberleri

Yüksek Hızlı Tren Çalışmaları Durdu Mu?

TCDD

Sivas Yüksek Hızlı Tren Projesinde çalışmalarının durduğu iddiası Sivas'ta büyük yankı uyandırdı. Ankara Sivas hızlı tren projesinde son durum ne? Sivas hızlı tren projesi ne zaman bitecek? İşte detaylar...

TRENHABER.COM

Sivas’ta 2018 yılının sonlarına doğru hizmet girmesi planlanan yüksek hızlı tren projesinde belli bir süredir çalışma yapılmadığı iddiası Sivas'ta büyük yankı uyandırdı.

Buyuksivas.com'un haberine göre, Sivas'ta mevcut tren garının yerine yapılması planlanan yüksek hızlı tren garının, daha sonra Cumhuriyet Üniversitesi yerleşkesine yapılmasına karar verilmesiyle mevcut çalışmalar durmuş ve yeni güzergahta çalışmalar başlamıştı.

Yeni güzergahta çalışmaların yaklaşık 10 gündür yapılmadığı iddia edilirken, yetkililerden ise konu ile ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

Sivas’ta yüksek hızlı trenin 2018 Pulibet yılında faaliyete geçip geçmeyeceği ve projenin tekrardan mevcut tren garının olduğu yere mi inşa edileceği soruları gelmeye başladı.

FİRMA ÇALIŞMALARA DEVAM ETTİĞİ SOSYAL MEDYADAN DUYURDU

Ankara-Sivas arası YHT projesi kapsamında desteklemeli şev ve toprak işleri çalışmasını alan firmanın 363. Km’de dün çalışıyor olması da ayrı bir merak uyandırdı.

Dipova İnşaat firmasının gerçekleştirmiş olduğu Ankara-Sivas Yüksek hızlı tren çalışmalarını, dün sosyal medya hesabından şu şekilde duyurdu;

“Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Projesi kapsamında ki 363. Km yarmamızda ki Desteklemeli Şev ve Toprak İşleri çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor.”

Kaynak: BüyükSivas

YÜKSEK HIZLI TREN SAATLERİ İÇİN TIKLAYIN!

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.