TCDD, Demiryolu ve Hafif Raylı Sistem Haberleri

İstanbul'da 15 Temmuz'da toplu ulaşım ücretsiz

Toplu Ulaşım

15 Temmuz'da İstanbul'da tüm toplu ulaşım araçları ücretsiz olacak. İstanbul'da, 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde toplu taşıma ücretsiz olacak. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi (İBB), 15 Temmuz'da İstanbul'da tüm toplu ulaşım araçlarının ücretsiz olmasını kararlaştırdı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde, anma etkinliklerine vatandaşların rahatlıkla katılabilmesi için toplu taşıma araçlarının sabaha kadar ücretsiz hizmet vermesini kararlaştırdı.

Kararın, vatandaşların ortak kader ve gelecek duygusuyla Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde düzenlenecek anma ve etkinliklere rahatlıkla iştirak edebilmesi amacıyla alındığı belirtildi.

Alınan karar doğrultusunda, 15 Temmuz 2018 Pazar günü sabah 06.00’dan 16 Temmuz Pazartesi günü 06.00’ya kadar, İstanbul’da toplu ulaşım araçları ücretsiz hizmet verecek.

Uygulama, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ve İstanbulkart ücret entegrasyonuna dahil İETT, Özel Halk Otobüsleri, Otobüs AŞ, Metrobüs, Şehir Hatları Vapurları, Metro, Hafif Metro, Tramvay, Füniküler, Teleferik, Nostaljik Tramvay, Tünel’de geçerli olacak.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.