TCDD, Demiryolu ve Hafif Raylı Sistem Haberleri

Kayseri Ulaşımı Örnek Olmaya Devam Ediyor

Toplu Ulaşım

Kent içi toplu ulaşım sistemi ile bir çok şehre örnek olan Kayseri ulaşımı, bilgi birikimi ve tecrübesini KKTC ile de paylaşacak.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’ndan bir heyet Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ı ziyaret etti. KKTC’den gelen heyet kent içi toplu ulaşım sistemlerinde Türkiye’de adından söz ettiren Kayseri’nin bilgi birikimi ve tecrübelerinden istifade etmek istediklerini belirtti.

Heyette yer alan KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Kemal Bağzıbağlı, Kayseri’de Ulaşım A.Ş.’nin toplu taşıma konusunda çalışmalarını incelediklerini ve başarılı bulduklarını ifade ederek Kıbrıs’ta hayata geçirmek istedikleri projeler konusunda Başkan Büyükkılıç’tan destek istedi.

Başkan Büyükkılıç, kentteki toplu taşıma sistemindeki örnek çalışmaları diğer kentlerlede paylaştıklarını belirterek, Kıbrıs için ellerinde gelen tüm desteği vereceklerini söyledi.

KKTC heyeti daha sonra kent içi toplu taşıma sistemini inceleyerek Kayseri Ulaşım A.Ş. Genel Müdürü Feyzullah Gündoğdu’dan bilgiler aldı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.