TCDD, Demiryolu ve Hafif Raylı Sistem Haberleri
2018-02-05 13:50:38

TÜDEMSAŞ Ankara tarafından ihmal ediliyor

Abdullah Peker

abdullahpeker@trenhaber.com 05 Şubat 2018, 13:50

Türkiye Demiryolu Makinaları Sanayii A.Ş. (TÜDEMSAŞ) 1939'dan bu yana 79 yıldır Türkiye'nin yük ve yolcu vagon sanayisini ayakta duran dev bir kuruluş.

TÜDEMSAŞ’ın yeni nesil konteyner vagonu Avrupa’nın en hafif konteyner vagonu, Avrupa yollarına çıktı. İlk yurtdışı ihracatını Irak'a yapan TÜDEMSAŞ, 90’ Sggmrs tipi konteyner vagonu, ilk kez Avrupa’da yer alan, İki 45’ konteyner taşıyabilen vagonlar, Turkrail adıyla Avusturya’ya gitti.

Bu atılımlar sayesinde nüfus artışı gerçekleşecektir. Yani, Sivas Büyükşehir olacaksa TÜDEMSAŞ’ı büyüterek, iş alanları yaratarak beş bin kişiyi istihdam etmesinden geçer.

TÜDEMSAŞ Kapanırsa Sivas Ekonomisi Çöker!

Ülkemizin yük vagonlarının üretim merkezi olan Sivas'a da bu yakışır.

Sendikamızın üstün gayretleriyle Sivas Yüksek Hızlı Tren Garı'nın merkeze alınma projesi TÜDEMSAŞ'ı taşınma veya kapanma olasılığını ortadan kaldırıp, şu haliyle piyasaya 10 milyon TL sıcak para akıtarak Sivas ekonomisine ayakta kalmasına yardımcı olmaktadır. TCDD Genel Müdürlüğü ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından acilen TÜDEMSAŞ'a iş temin etmeleri, hafif ve ağır hasar vagonların her tipte yük vagonu imalatını da TÜDEMSAŞ'a verilmesi noktasında talebimizi tekrarlıyoruz .

Ankara’nın yıllardır TÜDEMSAŞ’a şaşı bakması ve bu köklü kurumu görmezden gelmesi Sivaslıların tepkisini çekmektedir.

YERLİ OTOMOBİL

Yerli otomobilin parça üretimi için de ısrarımızı sürdürüyoruz.Şu anki teknik tezgah, işçisi, mühendisi ve merkez yönetimiyle yerli otomobili tereddütsüz üretecek konumdadır bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın.

GÖREVDE YÜKSELME SINAVI

TÜDEMSAŞ personeli böyle özveriyle çalışırken, kurum tarafından yapılmasını istenildiği görevde yükselme sınavının gerekliliğini savunmaktadır. Ne yazık ki gelip geçen Genel Müdürler bu konuda hassasiyetle davranmamışlar, çalışanlar on yılı aşkın bu sınavı beklemektedirler ve yapılacak sınavlarda da değerlendirme konusunda adaletli olunması gerekliliğini şimdiden uyarıyoruz.

Son olarak vekaletle yönetilen TÜDEMSAŞ Genel Müdürlüğü'ne acilen asaleten Genel Müdür atanması noktasında talebimizi tekrar ediyoruz.

vevobahis - venüsbet - youwin - betxlarge - kralbet

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.