TCDD, Demiryolu ve Hafif Raylı Sistem Haberleri

Tüvasaş AR-GE İşbirlikleri Zirvesi ve Fuarına katıldı

TÜVASAŞ

Tüvasaş AR-GE İşbirlikleri Zirvesi ve Fuarında 'Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Ailesi' adı altında stant açarak yerini aldı.

TRENHABER.COM

Kalkınma Bakanlığı ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı himayesinde; Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Yükseköğretim Kurumu, Savunma Sanayi Müsteşarlığı ve TÜBİTAK işbirliğince düzenlenen ‘’Ar-Ge İşbirlikleri Zirvesi ve Fuarı’’nda TÜVASAŞ da ‘’Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Ailesi’’ adı altında stant açarak yerini aldı.

Fuarda Türkiye’de gerçekleştirilen Ar-Ge faaliyetlerinin tanıtımı, Ar-Ge’de Kamu Kurumları, Özel sektör kuruluşları ve akademinin etkileşiminin arttırılması, uluslararası akademik Retrobet ve bilimsel işbirliklerinin geliştirilmesi, Ar-Ge çalışmalarının ticarileştirilmesi gibi birçok önemli ve öncelikli konular hakkında farkındalık yaratmak ayrıca bilgi ve ticari paylaşım platform oluşturulması amaçlanmıştır.

Açılış konuşmalarını; Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik ve YÖK Başkanı Prof. Dr. M.A. Yekta Saraç’ın yaptığı Ar-Ge zirvesi açılış konuşması sonrasında ‘’Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Ailesi’’ başlığı altında ki TÜVASAŞ standını ziyaret ederek Ar-Ge çalışmaları hakkında bilgi aldılar.

TÜVASAŞ Genel Müdür V. Hikmet Öztürk fuara katılan yetkililere "TÜVASAŞ’ın Ar-Ge çalışmalarını gösterebildiğimiz bir platform oluşturulmasından kaynaklanan mutluluğunu dile getirirken diğer sektörler için yeni fikirler ve yeni iş imkânları sağladığını" belirtti.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.