TCDD, Demiryolu ve Hafif Raylı Sistem Haberleri

Bakan Turhan: En güvenli ulaşım sistemi demiryollarıdır

ULAŞTIRMA BAKANLIĞI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Ankar'da meydana gelen tren kazasına ilişkin, "Bir hafta önce Danimarka'da da aynı hadise yaşandı, trenler kafa kafaya çarpıştı. Yollarımızda her gün ortalama 11 insanımız ölüyor. Her şeye rağmen en güvenli ulaşım sistemi demiryollarıdır, havayollarıdır." dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Ankara'da meydana gelen tren kazasına ilişkin, "Bir hafta önce Danimarka'da da aynı hadise yaşandı, trenler kafa kafaya çarpıştı. Yollarımızda her gün ortalama 11 insanımız ölüyor. Her şeye rağmen en güvenli ulaşım sistemi demiryollarıdır, havayollarıdır." dedi.

Turhan, Ankara'da yaşanan tren kazasına ilişkin, şunları kaydetti:

"Bu kaza üzerinden hükümetimize, şahsıma saldırılar, eleştiriler oldu. Kaza oldu, ihmalimiz var veya yok. Bu konuda adli merciler incelemelerini yapıyor. Bu durumların yönetimini yapmak işi, projeyi, altyapıyı yapmak kadar önemlidir. Bir hafta önce Danimarka'da da aynı hadise yaşandı, trenler kafa kafaya çarpıştı. Yollarımızda her gün ortalama 11 insanımız ölüyor. Her şeye rağmen en güvenli ulaşım sistemi demiryollarıdır, havayollarıdır."    

Bakanlık olarak 2003 yılından bugüne kadar haberleşme ve ulaşım için vatandaşımızın cebinden 530 milyar lira civarında bir para harcandığını dile getiren Turhan, "Bunun 319 milyarını karayolu altyapısına, 93 milyarını demiryolu altyapısına, 52 milyarını havayolu altyapısına, 6 milyarını denizyolu altyapısına, yaklaşık 45 milyarını da haberleşme sektöründe kullandık. Bu kamunun harcadığı para. Bunun içerisinde diğer özel sektörün harcamaları yok." ifadesini kullandı.    

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.