TCDD, Demiryolu ve Hafif Raylı Sistem Haberleri

Hızlı Tren Haydarpaşa'ya Gelecek! İşte o tarih

ULAŞTIRMA BAKANLIĞI

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, Haydarpaşa-Pendik Demiryolu Projesi'nin Halkalı ve Gebze'ye uzatılmasıyla ilgili olarak yürütülen çalışmaların da devam ettiğini belirterek, yüksek hızlı trenler Ankara'dan kalkıp Haydarpaşa'ya kadar veya Halkalı'ya kadar gidebilecek hale gelecek." diye konuştu.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, TBMM Genel Kurulunda milletvekillerinin sözlü soru önergelerini cevapladı. 

Ahmet Arslan, Haydarpaşa-Pendik Demiryolu Projesi'nin Halkalı ve Gebze'ye uzatılmasıyla ilgili olarak yürütülen çalışmaların da devam ettiğini söyledi.

Bakan Arslan, "Marmaray Projesi'nde son bir yıl içinde çok ciddi bir hızlanma söz konusudur. Ağustos ayı içinde altyapı inşaatını, Eylül ayı içinde ise sinyalizasyon çalışmalarını bitireceğiz. Kalan süre içinde de gerekli testleri yaparak bu yılsonu itibarıyla banliyö hatlarını Gebze'den Halkalı'ya Marmaray araçlarıyla kesintisiz yolcu taşınabilir hale getireceğiz. YHT'ler de Ankara'dan kalkıp Haydarpaşa'ya kadar veya Halkalı'ya kadar gidebilecek hale gelecek." diye konuştu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.