TCDD, Demiryolu ve Hafif Raylı Sistem Haberleri

Kasımpaşa Hasköy Tüneli ulaşıma açıldı

ULAŞTIRMA BAKANLIĞI

İstanbul'un trafiğinde bir rahatlama getireceği düşünülen Kasımpaşa ile Hasköy arasında inşa edilen tünel bugün düzenlenen törenle ulaşıma açıldı.

İstanbul'un her geçen gün artan trafik sorununu çözebilmek adına hergün yeni bir proje hayata geçerken yine hemen hemen hergün tamamlanan bir proje hayat geçiyor. İstanbul'un trafik sorununa önemli bir rahatalık getireceği düşünülen Kasımpaşa - Hasköy Tüneli açılışı törenle İstanbulluların hizmetine açıldı.

İstanbul trafiğinde rahatlama getireceği düşünülen Kasımpaşa - Hasköy Tüneli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ve yurttaşların katıldığı törenle hizmete açıldı. 

TEKNİK ÖZELLİKLERİ

Kasımpaşa ile Sütlüce arasında yapılan biri 1316 metre diğeri 1234 metre olmak üzere toplam 2550 metrelik çift tüplü Beyoğlu – Kasımpaşa Tüneli, 3817 metre bağlantı yolu ve 140 metrelik aç-kapa tünel ile beraber toplamda 6.507 metreyi buluyor.

TURİZME KATKI SAĞLAYACAK

Kasımpaşa Hasköy Tüneli’nin açılması ile birlikte başta Taksim bağlantısı olmak üzere, bölgeden 1. Çevre Yoluna gidecek ve gelecek araçların ulaşım süreleri kısalacak. Tünelin Haliç ile Galata Bölgesindeki turizme sosyo-ekonomik açıdan katkı sağlayacağı tahmin ediliyor.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.