TCDD, Demiryolu ve Hafif Raylı Sistem Haberleri

Ankara Sivas Hızlı Tren Hattı Etap Etap Açılacak

YHT

Ankara ile Sivas arasında inşaat çalışmaları devam eden Yüksek Hızlı Tren (YHT) projesinde test sürüşlerinin 2019 yılı sonuna doğru başlanacağı açıklandı. Test sürüşlerinin ardından ise Ankara-Sivas Hızlı Tren Projesi etap etap açılacak.

Ulaştıma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattında incelemelerde bulundu. Yüklenici firmanın şantiyesinde ve inşaat çalışmalarının devam ettiği demiryolu hattında incelemelerde bulunan Bakan Turhan yetkililerden hattın son durumu hakkında ayrıntılı bilgi aldı. Daha sonra Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattı ile ilgili olarak, hatta üstyapı çalışmalarının devam ettiğini özellikle ray döşeme işlerine ağrılık verildiğini söyledi. Ankara - Sivas yüksek hızlı demiryolu hattının uzunuluğunun 404 kilometre olduğunu belirten Turhan, 66 kilometre uzunluğunda 46 adet tünelin bulunduğunu, 27,5 kilometre uzunluğunda 53 adet viyadük, 611 adet köprü ve menfez, 217 adet alt ve üst geçitin bulunduğu projede toplam 930 adet sanat yapısının bulunduğunu kaydetti.

ANKARA-SİVAS YHT PROJESİ ETAP ETAP AÇILACAK

Bakan Turhan Ankara-Sivas Yükse Hızlı Tren hattında viyadik ve tünellerde çalışmaların devam ettiğini ve 2019 yılı sonuna doğru test sürüşüne başlanacağını belirterek, test süsüşlerinin ardından projenin etap etap açılacağı bilgisini paylaştı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.