TCDD, Demiryolu ve Hafif Raylı Sistem Haberleri

Hızlı tren geleceğin en hızlı ve en emniyetli ulaşım aracı

YHT

TCDD 6. Bölge Müdürü Mustafa Çopur hızlı trenlerin şehirleri birbirine yakınlaştırdığını işaret ederek, hızlı bir yaşam biçimi sağladığını kaydetti. Adana-Mersin arasında ulaşımın trenle 24 dakikada alınmasını hedefleyen hızlı tren projesi hakkında da bilgiler verdi.

Hızlı trenin 4 saatlik seyahat süresinde uçaktan bile avantajlı olduğunu ifade ederek, bu proje tamamlandığında Tarsus ve Yenice duruşlu hızlı trenlerin, Adana'dan Mersin'e, Mersin'den Adana'ya 24 dakikada ulaşacağını kaydetti. Çopur, “Altyapı çalışmalarını 2017 'de tamamlamayı hedeflediğimiz hızlı tren projemizin önümüzdeki yıllarda hizmete girmesi için çalışıyoruz” diye konuştu.

ULAŞIM SİSTEMLERİ İÇİNDE EN EMNİYETLİ DEMİRYOLU TAŞIMACILIĞI

Hızlı tren hattında yük treninin de çalışabileceğini dile getiren Çopur, Türkiye'nin ihtiyacının Deneme Bonusu bu doğrultuda olduğunu işaret ederek, yük trenin hızının 140 km/saat olabileceğini ifade etti. Çopur “Demiryollarında bugün yolcu taşıma payı yüzde 2, yük taşıma payı ise yüzde 5' tir. 2023 hedeflerimiz ile birlikte, bu oranlar yüzde 10 ve yüzde 15 olacaktır” dedi.

Bu oranların demiryolu taşımacılığına ait dünya standartlarında çok iyi bir rakam olduğunu ifade eden Çopur, bu standartlara ulaşırken yolcuyu da yükü de hızlı ve emniyetli taşıyacaklarını belirtti. Demiryolu taşımacılığının, ulaşım modları arasında en emniyetli taşımacılık şekli olduğunu, vurgulayan Çopur, trenlerin gün geçtikçe gelişen emniyet sistemleri teknolojileri ile donatıldığını ve TCDD’nin bu teknolojileri kullandığını da ifade etti.
 
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.